Our Blog

Latest News

Digitalna kampanja za spomladanski vpis v Hišo jezikov uspešna!

Digitalna kampanja spomladanski vpis

V sodelovanju z digitalno marketinško agencijo Piksl smo za spomladanski vpis v jezikovno šolo Hiša jezikov izvedli digitalno kampanjo z oglaševanjem na Facebooku in  Googl-u.

Jezikovna šola Hiša jezikov že več kot 15 let izvaja jezikovne tečaje za različne ciljne skupine glede na različne stopnje znanja. V koledarskem letu se tečaji za odrasle pričnejo spomladi in jeseni zato se vse oglaševalske aktivnosti izvajajo v obdobju dveh mesecev pred začetkom vpisa.

S ciljem predstavitve ponudbe čim širši ciljni skupini in povečanja vpisa v spomladanski tečaj smo na Facebooku vzpostavili tri kampanje (splošni vpis, angleški jezik, nemški jezik), pri čemer smo za vsako kampanjo definirali dve skupini uporabnikov. V nadaljevanju smo za vsako ciljno skupino izdelali kreativno zasnovo oglasa obenem pa vzpostavili še dodatno kampanjo za remarketing, ki je ciljala že seznanjene uporabnike in jih opominjala na vpis.

Digitalna-kampanja-hiša-jezikov-spomladanski-vpis

Digitalna-kampanja-hiša-jezikov-spomladanski-vpis zadnja mesta

S pomočjo Google Ads oglaševanja smo vzpostavili oglasne skupine v prikaznem in iskalnem omrežju ter definirali ključne besede. Največ uporabnikov je Hišo jezikov našlo preko ključnih besed povezanih s hišo jezikov in različnimi tečaji (npr. tečaj nemščine, tečaj angleščine). Oglasi so se prikazali 540.153 krat medtem ko je razmerje med kliki in prikazi samo med iskalnimi oglasi znašalo kar 22,48 %.

Digitalna-kampanja-hiša-jezikov-spomladanski-vpis_google-ads-prikazno

Digitalna-kampanja-hiša-jezikov-spomladanski-vpis_google-ads

Digitalna kampanja spomladanski vpis

Končni rezultat in uspeh kampanje se je odražal v več kot 3.000 klikih na spletno stran, neposrednimi klici na telefonsko številko, doseženim visokim razmerjem med prikazi in kliki (okoli 20 %) ter preseženim številom vpisov v segmentu 60-urnih tečajev v primerjavi z zastavljenimi cilji.

Digitalna kampanja je uspešno dopolnjevala ostale marketinške aktivnosti (letaki, radio oglaševanje, PR članek, dan odprtih vrat,..) in prispevala k povečanju vpisov v tečaj.

Vabljeni k ogledu ostalih referenčnih projektov oglaševalske in komunikacijske agencije Midva komunikacije.

Delite objavo

Izdelava nove spletne strani jezikovne šole Hiša jezikov
Trije Štajerci pod imenom "Seos Afrika" na startu 9000 km amaterskega relija po Afriki!

Related Articles