Our Blog

Latest News

Vzpostavitev spletne trgovine s prodajo certificiranih zaščitnih mask

Leto 2020 nam bo ostalo v spominu kot leto, ki je spremenilo način življenja pri čemer je ena izmed velikih sprememb nakup in nošenje zaščitnih mask za obraz.

V podjetju Alpine trade so se pravočasno odzvali na potrebe trga in pod blagovno znamko AlpineMEDICAL v prodajo ponudili večjo količino certificiranih kirurških zaščitnih mask za obraz.

Ker je bila fizična prodaja ustavljena čez noč, so nam zaupali izdelavo spletne trgovine, ki se nahaja na povezavi www.zascitne-maske.shop.

Vzpostavitev spletne trgovine s prodajo zaščitnih mask

Vzpostavitev spletne trgovine s prodajo zaščitnih mask se je začela z definiranjem informacijske strukture strani, katere glavni meni zajema naslednja področja:

  • DOMOV
  • IZDELKI
  • CERTIFIKATI
  • NOVICE
  • O NAS
  • KONTAKT

Na domači strani smo izdelke izpostavili in razčlenili na dva področja, zaščitne maske za obraz in pralne maske za obraz, saj med njimi obstajajo pomembne razlike.

zaščitne in pralne maske za obraz

Zaščitne maske za obraz se nadalje delijo na zaščitne kirurške maske (npr. tipa I in tipa IIR) in zaščitne respiratorne maske (npr. tipa FFP2).

Pralne maske za obraz so ponujene v treh različnih velikostih oziroma poimenovane kot moška pralna maska za obraz, ženska pralna maska za obraz in mladinska pralna maska za obraz.

Po pripravi strukture strani in oblikovanju domače strani, podstrani ter grafičnih elementov smo vzpostavili spletno mesto in prilagodili CMS. V naslednjem koraku je sledil prenos in umestitev vsebin.

Pomembno vsebinsko področje spletne trgovine je podstran CERTIFIKATI, ki obiskovalcem spletne strani predstavi vrste certificiranih ustnih mask za obraz in kategorije (kategorija medicinskih pripomočkov in kategorija osebne zaščitne opreme).  K opisom smo dodali še izjavo o skladnosti maske OSTRICHO, ki si jo lahko obiskovalci ogledajo in prenesejo iz strani.

Vzpostavitev spletne trgovine s prodajo certificiranih zaščitnih mask smo ob zaključku razvoja tudi testirali. Preverili smo delovanje in uporabniško izkušnjo ter prilagodili vsebine za mobilni ogled.

V naslednjem koraku je sledila On-site SEO optimizacija strani, ki je podlaga za izvedbo Off-site optimizacije. K on site SEO optimiziranju spletnih strani spada:

  • pravilna analizo ključnih besed,
  • zadovoljevanje namena iskalcev in uporabnikov Googla,
  • priprava ustreznih vrst spletnih vsebin (za vsako ključno besedo posebej),
  • pravilna raba ključnih besed v naslovu (SEO title) in meta opisih,
  • pravilna optimizacija in poimenovanje slik v spletnih vsebinah (alt tags),
  • pravilno označevanje ključnih besed (h oznake), uporabo sinonimov in sopomenk, zemljevid spletnega mesta, idr.

Več o izvedbi SEO optimizacije pa že v naslednjem prispevku.

Vabljeni k ogledu ostalih referenčnih projektov oglaševalske in komunikacijske agencije Midva komunikacije.

Delite objavo

Oilright digitalna kampanja na Facebooku ustvarila 130+ nakupov v prvih 30 dneh
Izdelava nove spletne strani jezikovne šole Hiša jezikov

Related Articles