Our Blog

Latest News

Na prvi razpis Fundacije Mima za financiranje mladih obetavnih športnikov prispelo 90 vlog

Člani komisije Fundacije Mima so v preteklem mesecu pregledali in ocenili 90 prejetih vlog na razpis. Kriterijem razpisa je zadostilo 14 pravočasno prejetih  in popolnih vlog, ki jim bo podeljenih 250,00 evrov v enkratnem znesku na vlogo. Skupaj bo v sklopu aktualnega razpisa podeljenih 3.500,00 evrov.

(Maribor, 12.12.2018) Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec, nekdanja uspešna teniška igralka in člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči. Mima Jaušovec je prepoznala potrebo po pomoči predvsem mladim obetavnim športnikom do 18. leta starosti, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Merila dodeljevanja sredstev so bila tako oblikovana na način, da so sredstva namenjena socialno šibkejšim mladim športnikom, ki imajo pomanjkanje finančnih sredstev za ukvarjanje s športom in se s športom ne ukvarjajo profesionalno.

Ob pregledu in prebiranju vlog smo člani komisije kateri je predsedovala gospa Mima Jaušovec dobili še dodatno potrditev, da ima veliko staršev finančne težave pri podpori mladih športnikov in da bo financiranje mladih športnikov veliko doprineslo pri zmanjšanju finančnega bremena. Starši, katerim so bila sredstva odobrena, so v vlogah zapisali da bodo denar namenili za nakup nove športne opreme (kimona, nogometni kopački, badminton lopar,…) za stroške prevoza na treninge (vsakodnevne vožnje v več kot 30 kilometrov oddaljen kraj treninga) ter mesečne športne vadnine, ki pri nekaterih športih presegajo 50 evrov mesečno.

 Mima Jaušovec, nekdanja uspešna teniška igralka, predsednica upravnega odbora Fundacije Mima: »Ob ocenjevanju vlog in prebiranju zgodb staršev mladih športnikov smo člani komisije s težavo izbrali prejemnike saj bi si sredstva zaslužilo veliko več prijaviteljev. Velika pohvala in zahvala gre motiviranim staršem, ki si resnično iz meseca v mesec prizadevajo priskrbeti sredstva za športno vadbo otrok kljub temu, da je njihov socialni status ob več otrocih v družini krepko pod življenjskim standardom. Izvedba prvega razpisa, na katerega se je prijavilo kar 90 staršev, nam daje dodatno motivacijo, da nadaljujemo z zbiranjem sredstev in v prihodnjem letu ponovno pomagamo najšibkejšim a obenem najmočnejšim družinam mladih športnikov v Sloveniji.«

Zahvala mame, ki je prijavila svojo hčerko na razpis:

 »Spoštovani, najlepša hvala za vašo pomoč, ki je več kot dobrodošla, saj jo za božič lahko presenetim z novim kimonom, ki ga nujno potrebuje! Taša je od oddaje vloge osvojila naslov državne prvakinje (karate, kumite U14, +50kg).« 

Financiranje mladih šoortnikov - Fundacija MIMA

 —————

Razpis je bil skupaj s prilogami objavljen na spletni strani www.mimajausovec.com, zavihek Fundacija. Več informacij o aktivnostih fundacije Mima in pogojih za financiranje mladih športnikov se nahaja preko Facebook strani Fundacija Mima.

Mima Jaušovec in člani Rotaract kluba Maribor

V Midva komunikacije smo oblikovali in posredovali medijem vabilo k prijavi na razpis fundacije in sporočilo z javnost z objavo rezultatov razpisa.  

Delite objavo

Midva komunikacije PR partner projekta Hockey partnership for progress

Related Articles